LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Geremd

Geremde aanhangwagen

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe aanhangwagen bent u vast de termen geremd of ongeremd tegengekomen. Maar wat betekenen deze termen nu precies? Waar moet u rekening mee houden? En wat zijn de verschillen tussen een aanhangwagen die geremd of ongeremd is?  Antwoorden op deze vragen vindt u op deze aanhangwagen geremd pagina en op de pagina over ongeremde aanhangers.

Een geremde aanhangwagen is een aanhanger die voorzien is van een oplooprem. De rem treedt inwerking indien het trekkende voertuig moet remmen en daardoor de aanhanger in de richting van het voertuig wordt geduwd. De dissel van de aanhanger bevat een mechanisme die de remmen van de aanhangwagen activeren. Het is van groot belang dat deze constructie regelmatig wordt afgesteld en gecontroleerd.

Verschillen

Om tijdens uw zoektocht te kunnen bepalen welk type aanhangwagen geschikt is, is het van belang om de verschillen te weten om een juiste beslissing te nemen. In onderstaand schema hebben wij de drie belangrijkste verschillen voor u opgesomd:

Laadvermogen Stabiliteit Veiligheid
Geremde aanhangwagen 750 kilogram t/m 3500 kilogram +++ ++++
Ongeremde aanhangwagen t/m 750 kilogram ++ +++

Op het kentekenbewijs van uw auto staat vermeld wat de totale trekkracht is voor een geremde of ongeremde aanhanger. De trekkracht van uw auto dient groter te zijn dan het totaalgewicht van de aanhangwagen. Onder totaalgewicht wordt verstaan: het eigen gewicht + het laadvermogen. Wij raden u aan om dit niet te overtreden omdat er flinke boetes tegenover staan.

Aanhanger geremd kopen bij PAK Aanhangwagens.

Een aanhanger geremd kopen of huren doet u bij de aanhangwagen specialist van Zeeland. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u exact helpen bij het uitzoeken van de juiste aanhangwagen. Wij hebben een ruim assortiment geremde aanhangwagens op voorraad waardoor wij korte levertijden kunnen garanderen.

Een bezoek aan onze showroom is de moeite waard. Hier kunt u diverse modellen bekijken en samen met onze specialisten kijken naar de overige wensen en behoeftes. Wij helpen u graag bij het hele traject bij de aanschaf van een nieuwe of occasion geremde aanhanger. Van oriëntatie tot aan de koop, maar ook na de koop staan wij voor u klaar. Mocht u meer informatie willen, zijn wij altijd te bereiken via telefoon, e-mail, social media of het contactformulier op onze website.

Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.nl/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.