Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Ruim 50 jaar ervaring
Binnen 24 uur geregeld
Alle producten online te bestellen

Humbaur

Humbaur is een populaire Duitse producent van aanhangwagens en paardentrailers e... Lees meer

Humbaur is een populaire Duitse producent van aanhangwagens en paardentrailers en geniet ook in de rest van Europa veel bekendheid. Het aanbod van het bedrijf valt op door kwalitatief hoogwaardige aanhangwagens met onderhoudsarme ontwerpen en een superieure wegligging. Geen wonde... Lees meer

Humbaur

Humbaur is een populaire Duitse producent van aanhangwagens en paardentrailers en geniet ook in de rest van Europa veel bekendheid. Het aanbod van het bedrijf valt op door kwalitatief hoogwaardige aanhangwagens met onderhoudsarme ontwerpen en een superieure wegligging.
Geen wonder dus dat trailers van dit merk veel gezien worden op de Europese wegen. Humbaur aanhangers blijven nummer één dankzij innovaties, inspelen op de markt en een breed assortiment trailers en accessoires. Bij PAK in Zeeland vindt u met name voor paardentransport bestemde aanhangwagens van dit merk.

Machinebouwer wordt aanhangwagenfabrikant

Hoewel Anton Humbaur het bedrijf reeds in 1957 oprichtte, was dit nog niet het beginjaar van de Humbaur aanhangwagen. In de werkplaats in het Beierse Donauwörth werden in eerste instantie namelijk landbouwmachines en ploegen gebouwd. Tegen het eind van de jaren 70 was de markt voor dergelijke agrarische hulpmiddelen een stuk kleiner geworden, waarop men het besluit nam om zich op de verkoop van andere producten te gaan richten. Tegelijkertijd verhuisde de onderneming in 1980 naar het wat zuidelijker gelegen Gersthofen. In de nieuwe fabriek van Humbaur werden aanhangwagens die het bedrijf vanuit Italië importeerde aangepast voor de Duitse eindgebruiker. Vanaf 1984 begon het merk eigen aanhangers te ontwikkelen, waarna in 1998 de eerste Humbaur paardentrailers volgden. Het bedrijf staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak, waarbij steeds geïnvesteerd wordt in de nieuwste technieken. In combinatie met een efficiënte werkwijze zorgt dit voor optimale productieprocessen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het doorvoeren van verbeteringen voor de constructie van sterke aanhangwagens. Door het toepassen van de zogeheten spuitgiettechniek worden veel onderdelen uit één stuk gegoten. Deze methode is uniek in de trailerbouw en heeft ook nog eens een minder milieubelastende productie tot gevolg. Er worden zo’n 50.000 Humbaur aanhangers per jaar geproduceerd, waaronder paarden- en veetrailers, auto-, motor- en machinetransporters, plateauwagens en kippers.

Duurzame Humbaur paardentrailer met extra’s

Een van de belangrijkste productcategorieën van dit merk is de aanhanger voor het vervoer van paarden, en bij PAK Aanhangwagens is de Humbaur-afdeling dan ook vooral daarop ingericht. Het assortiment wordt gevormd door diverse tandemas wagens. Deze zijn verkrijgbaar als anderhalf of twee paards paardentrailer in gewichtsklassen uiteenlopend van 1600 tot 2600 kg. De transportwagens zijn bijzonder volledig uitgerust. Humbaur paardentrailers worden bij de bouw ervan bijvoorbeeld standaard voorzien van borst- en achterstangen. Om de veiligheid van zowel grote als kleinere paarden te kunnen waarborgen kunt u deze borst- en achterstangen in hoogte verstellen, terwijl ze bij sommige modellen bovendien gewatteerd zijn. Dit is onder meer het geval bij de Xanthos Spirit Plus. Deze beschikt verder over een grote zadelkamer. Wilt u naast uw paard of paarden ook een kleine koets met een spoorbreedte tussen 65 en 158 cm kunnen vervoeren? Dan is de reguliere Xanthos iets voor u. Nadere informatie over deze aanhangwagen vindt u op onze website. De paardentrailers van Humbaur hebben veelal aluminium wanden en bestaan verder uit hout of kunststof of een combinatie daarvan en het EquiSpace concept van Humbaur zorgt ervoor dat elke paard volop de ruimte heeft. Bovendien bevat elke trailer een tochtvrije ventilatie. Heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn de zogeheten AluBiComp-vloeren. Deze combineren een harde kunststof schuimkern met twee lagen van aluminiumplaat. Wilt u meer weten over een specifieke Humbaur aanhanger in ons assortiment? Wij voorzien u graag van alle details.

Humbaur aanhangwagen of paardentrailer kopen

PAK Aanhangwagens is een officiële Humbaur dealer en een van de weinige in de provincie Zeeland. Wanneer u een Humbaur paardentrailer of aanhanger zoekt, komt u dan ook al snel bij ons uit. Het aanbod op onze website stemt geheel overeen met wat wij in de showroom hebben staan. Dit betekent dat vooral ruiters, hippische sporters en andere paardenliefhebbers onze Humbaur-collectie weten te vinden. Omdat wij een erkend verkooppunt van dit merk zijn, kunnen wij u evenwel helpen aan alle soorten wagens die door dit bedrijf worden gemaakt. Een exemplaar uit de online collectie kopen, kan natuurlijk ook. U kunt de perfecte Humbaur aanhanger direct aanschaffen. Besluit u om gebruik te maken van de website om een keuze te maken? We gebruiken hierbij cookies. Om meer te weten over onze cookie instellingen verwijzen we u naar onze disclaimer-pagina. Als u extra informatie aanvragen wilt, kan dat via de telefoon, social media, e-mail of het onderstaand formulier. Wanneer u dit formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u meer informatie in een persoonlijk gesprek, dan kunt u natuurlijk altijd een bezoek brengen aan onze showroom. Deze bevindt zich op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle.

Contact

PAK Aanhangwagens heeft een breed aanbod aanhangwagens, nieuw en occasion van alle bekende merken. Beschikbaar om te huren, kopen of leasen. Zoekt u een op maat gemaakte aanhangwagen? Dan kunt u terecht bij onze speciaalbouw afdeling. Ook bieden wij losse onderdelen aan op onze onderdelen pagina. Heeft u vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier, social media, telefoon of via ons e-mail adres.