Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Ruim 50 jaar ervaring
Binnen 24 uur geregeld
Alle producten online te bestellen

Aanhangwagens

PAK Aanhangwagens, voor al uw aanhangers, trailers en transporters Bij PAK Aanha... Lees meer

PAK Aanhangwagens, voor al uw aanhangers, trailers en transporters Bij PAK Aanhangwagens bent u op het juiste adres voor al uw aanhangwagens, koelaanhangwagens, transporters en paardentrailers. PAK Aanhangwagens is al meer dan 50 jaar specialist op het gebied van aanhangers. Bent... Lees meer

Aanhangwagens

PAK Aanhangwagens, voor al uw aanhangers, trailers en transporters

Bij PAK Aanhangwagens bent u op het juiste adres voor al uw aanhangwagens, koelaanhangwagens, transporters en paardentrailers. PAK Aanhangwagens is al meer dan 50 jaar specialist op het gebied van aanhangers. Bent u op zoek naar een gesloten aanhangwagen, kipper, machinetransporter of elk ander soort aanhanger? Bij ons vindt u ze allemaal!

Een aanhangwagen kopen naar uw wens

PAK Aanhangwagens helpt u verder wanneer u op zoek bent naar een open of gesloten aanhangwagen in Zeeland. Zoals u kunt zien aan onze grote voorraad is er van alles mogelijk op het gebied van aanhangwagens. Wij beschikken over nieuwe en gebruikte aanhangwagens en aanhangers van uitstekende merken, in allerlei uitvoeringen, gewichtscategorieën en afmetingen. Uiteraard hanteren we scherpe prijzen en zijn de meeste modellen direct uit voorraad leverbaar. Als u een aanhanger kopen wilt, dan kunt u dit gewoon via onze site doen. Komt u liever langs, dan mag dat natuurlijk ook.

Aanhanger kopen voor alle soorten vervoer

Wij hebben een omvangrijk aanbod met gesloten en open aanhangers voor het transport van goederen en producten. Open enkelas en tandemas bakaanhangwagens worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor ladingen met een beperkte waarde. Maar u kunt ook een open aanhangwagen kopen voor auto’s, motoren, machines, boten of fietsen. Dergelijke transporters zijn overigens leverbaar als gesloten model. Voor goederen op pallets heeft de open plateau aanhangwagen het ideale ontwerp. Plateauaanhangwagens hebben hun wielen namelijk onder de laadvloer. Beperkt houdbare en ingevroren producten vervoert u het best met een koel- of vriesaanhangwagen. Onze oplossingen voor transportvraagstukken gaan echter verder dan alleen goederentransport. Zo zijn wij ook het adres voor dichte paardentrailers en vee-aanhangwagens. Bij paarden- en veetrailers is alles erop gericht om paarden en groot- en kleinvee zo veilig en comfortabel mogelijk te vervoeren. Een gesloten aanhanger voor levende have en paarden vraagt daarom om specifieke features, zoals stootkussens, ventilatieroosters of een achterklep met drijfhekken.

Dichte aanhangwagen voor verkoop en bouwprojecten

Het ontwerp van veel aanhangwagenmodellen is dus volledig toegespitst op het soort transport. Maar niet alle aanhangers worden gebruikt voor vervoersdoeleinden. In het assortiment vindt u ook gesloten exemplaren die bestemd zijn voor evenementen en markten. In deze categorie onderscheiden we beurs-, promotie-, presentatie-, verkoop- en podiumwagens. Wanneer u een dergelijke aanhanger kopen wilt, gaat het doorgaans om speciaalbouw. Ondernemers die op braderieën, markten, beurzen en soortgelijke gelegenheden staan, stellen meestal specifieke eisen aan hun gesloten aanhangwagen. Dat kan de inrichting betreffen, de vorm van de bak of de features aan de buitenzijde. Wij leveren daarnaast schaftwagens en bouwketen met maatwerk. Ook hierbij is veel mogelijk qua inrichting en faciliteiten. Kortom: bij PAK vindt u altijd de perfecte nieuwe aanhanger voor uw werkzaamheden of transport.

Paardentrailers en aanhangers kopen tot 3500 kg

Bij de aanschaf van een open of gesloten aanhanger kunt u kiezen voor diverse totaalgewichten. Deze lopen uiteen van 750 tot 3500 kg. Tussen deze twee uitersten in vindt u veel andere gewichtsklassen, maar met name op het gebied van aanhangwagens tussen 1200 en 3000 kg is de keuze groot. De mogelijkheden wisselen overigens per trailercategorie. Onder meer bij het kopen van een bloemenaanhangwagen, paarden- of koetsentrailer, vries- of koelaanhangwagen, machinetransporter of plateau aanhangwagen vindt u veel exemplaren in de hogere gewichtsklassen. Voor alle modellen die wij verkopen geldt echter: hoe zwaarder het totaalgewicht, hoe meer assen er nodig zijn. Het verschil tussen een enkelasser en tandemasser wordt behalve door het gewicht ook bepaald door de bakafmetingen. Een hoog totaalgewicht betekent echter niet automatisch een hogere ladingcapaciteit. Soms is het daarom beter om een aanhanger te kopen in een iets lichtere klasse. In tegenstelling tot de zwaardere categorieën zijn wagens van 750 kg overigens altijd ongeremd.

Verplichte COC bij uw aanhanger

Wanneer u een aanhangwagen koopt die na 29 oktober 2012 is gebouwd, ontvangt u daar een zogeheten COC-verklaring bij. COC staat voor Certificate Of Conformity. In het Nederlands wordt ook wel gesproken van een Certificaat van Overeenstemming. Op deze eenmalig uitgereikte verklaring staan zaken vermeld als de naam van de fabrikant, het type goedkeuringsnummer, het gewicht en het laadvermogen. Als u met uw aanhanger op weg gaat, dient u het document altijd bij zich te hebben. In geval van verkoop moet de verklaring worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Een COC-attest geldt voor alle soorten aanhangers. Exemplaren met een totaalgewicht van meer dan 750 kg hebben naast een COC-attest een eigen kenteken en kentekenpapieren nodig.

Aanhanger kopen van een gerenommeerd merk

Op onze website staan trailers van een groot aantal merken. Een deel daarvan is Nederlands, maar wij vertegenwoordigen ook fabrikanten uit België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Vaak richten trailerbouwers zich op specifieke aanhangers. Wilt u bijvoorbeeld een koets- of paardentrailer kopen? Dan bieden met name Cheval Liberté, Careliner en Humbaur een ruim aanbod. Ifor Williams en Proline verkopen eveneens paardenaanhangers, maar in hun assortiment vindt u daarnaast ook veel wagens voor andere doeleinden. Voor een open of gesloten voertuigtransporter of plateauwagen zijn onder meer Anssems, Hulco en Easyline uitstekende merken. Pega ontwikkelt boottrailers, terwijl Loady aanhangers van 750 kg bouwt. Andere merken in het aanbod zijn Hapert, Saris en Henra. Veel van onze trailers zijn uit voorraad leverbaar. En anders is bestellen altijd mogelijk.

Specialist gebruikte aanhangwagens

In plaats van een nieuwe aanhangwagen kopen kunt u natuurlijk ook een tweedehands model aanschaffen. Net als in ons aanbod nieuwe trailers vindt u onder onze occasions paardentrailers en andere aanhangers in uiteenlopende soorten en maten. Een deel daarvan is gebruikt als demonstratiemodel en komt dus rechtstreeks uit onze showroom. Het voordeel van deze vrijwel nieuwe demo-aanhangwagens is dat ze voor zeer scherpe prijzen te koop staan. En natuurlijk kunt u ook bij PAK terecht wanneer u zelf een aanhanger te koop heeft of wilt inruilen. Om te bepalen of de aanhangwagen interessant is, kunt u direct langs komen of ons eerst foto’s van het chassis, de wielen en de binnen- en buitenzijde van de bak mailen. Voor een uiteindelijk oordeel moeten wij de trailer zelf bekijken en controleren.

Lease en verhuur van aanhangers

Voordelig gebruikmaken van een open of gesloten aanhangwagen kan ook op andere manieren. Zo kunt u bij het kopen van een nieuw exemplaar of een occasionaanhanger altijd kiezen voor leasen. Met leasing hoeft u geen grote uitgave in één keer te doen, maar betaalt u de trailer af over een langere periode. De maximumlooptijd is 60 maanden, maar uiteraard heeft u de wagen vanaf de eerste maand in uw bezit. Indien u op zoek bent naar een paardenaanhanger of ander model voor sporadisch gebruik, biedt onze verhuur uitkomst. We hebben een grote voorraad huuraanhangwagens, variërend van autotransporters en kippers tot koelaanhangers en paardentrailers.

Maatwerk voor aanhangwagens

Behalve voor schaftketen en presentatie-, beurs-, verkoop-, promotie- en podiumwagens voeren wij ook speciaalbouw uit aan andere aanhangers. Het zou immers kunnen dat de standaardmodellen waarover wij beschikken zich niet helemaal lenen voor uw werkzaamheden. Het voordeel van maatwerk is dat u een tridemasser, enkelasser of tandemasser koopt die in alle opzichten aan uw eisenpakket voldoet. Dat kan ver gaan. U kunt bijvoorbeeld een open wagen van een hijskraan laten voorzien of een gesloten model laten inrichten als mobiele werkplaats. Onze monteurs kunnen elk door de RDW goedgekeurd ontwerp voor u bouwen. Desgewenst kunnen we reclame of uw bedrijfslogo op de buitenkant aanbrengen of de bak in uw huiskleuren spuiten. Bij aanhangers met speciaalbouw ontvangt u eveneens een verplichte COC. En ook met een maatwerkaanhangwagen behoort het afsluiten van een leasecontract tot de opties.

Onderhoud en onderdelen

PAK verzorgt tevens onderhoudsbeurten en reparaties van trailers. Zeker wanneer u uw aanhanger regelmatig gebruikt, is een jaarlijkse check van het neuswiel, de oploopdemper, verlichting, assen en remmen verstandig. Onderdelen waarvoor dit nodig is, worden tijdens het onderhoud vervangen. Hiermee voorkomt u dat op termijn grotere problemen ontstaan of dat de veiligheid in het geding komt. U bent bij ons welkom voor onderhoudsbeurten van alle modellen en daarnaast voeren wij keuringen rond trailers uit. Overigens kunt u via onze website ook losse onderdelen kopen. Deze accessoires zijn meestal direct uit voorraad leverbaar. Heeft u vragen over aanhangers of wilt u meer informatie over lease, speciaalbouw, occasions, huur of onderhoud? Contact opnemen kan via het antwoordformulier, e-mail, telefoon en social media.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom is het belangrijk om te kijken wat bij u past, daarbij gaat het om de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De belangrijkste punten zijn het gewicht en de afmetingen van de aanhangwagen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers. Zij denken met u mee!

 

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.nl/informatie-voor-rijbewijzen/

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.