Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Ruim 50 jaar ervaring
Binnen 24 uur geregeld
Alle producten online te bestellen

Cheval Liberte

Het Franse Cheval Liberté brengt al decennialang aanhangers voor het vervoer va... Lees meer

Het Franse Cheval Liberté brengt al decennialang aanhangers voor het vervoer van paarden op de markt. Met zijn diverse assortiment aan paardentrailers heeft het bedrijf transportoplossingen voor zowel sporters en fokkers als manegehouders en hobbyisten. PAK Aanhangwagens is een ... Lees meer

Cheval Liberte

Het Franse Cheval Liberté brengt al decennialang aanhangers voor het vervoer van paarden op de markt. Met zijn diverse assortiment aan paardentrailers heeft het bedrijf transportoplossingen voor zowel sporters en fokkers als manegehouders en hobbyisten. PAK Aanhangwagens is een van de aanbieders van Cheval Liberté-trailers in Nederland. U kunt deze bij ons voor een zeer scherpe prijs kopen in onze showroom in Kapelle of via onze website.

Van stalboxen tot paardenaanhangwagens

Het vervaardigen van producten voor paardenliefhebbers en de hippische sport vormt al sinds het begin van het merk in 1995 de kerntaak van de bedrijfsactiviteiten van Cheval Liberte. Aanvankelijk lag de nadruk op paardenstallen, stalinrichtingen en stalboxen. Enige tijd later werden aan het aanbod aanhangwagens toegevoegd, waaronder kippers, plateauwagens, gesloten aanhangers voor goederenvervoer en natuurlijk paardentrailers. U kunt een 1,5 paards, 2 paards, 3 paards of 4 paards Cheval Liberté aanhangwagen kopen, terwijl tevens trailers voor gecombineerd koets- en paardentransport gebouwd worden. In de loop der jaren breidde de Noord-Franse onderneming het afzetgebied flink uit. Sinds 1997 zijn Cheval Liberté-aanhangers bijvoorbeeld verkrijgbaar in Luxemburg, en in 2004 en 2005 volgden respectievelijk Zweden en Groot-Brittannië. Tegenwoordig beschikt het merk ook in onder meer Ierland, Denemarken en Nederland over dealers en verkoopadressen.

Kwaliteit voorop bij Cheval Liberté-paardentrailers

Tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van aanhangers en paardenwagens heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen bij Cheval Liberté. Het bedrijf komt met doordachte vervoersoplossingen, waarbij ook de kwaliteit steevast hoog blijft. De veiligheid voor paard en paardeneigenaar staan bij deze aanhangwagens eveneens centraal. Een terugkerend kenmerk in de designs is bijvoorbeeld een chassis waarbij het zwaartepunt zo laag mogelijk is geplaatst. Hierdoor heeft de trailer niet alleen een verbeterde balans, het zorgt ook voor een gemakkelijke en lage instap voor de te transporteren paarden. Het chassis kent verder een unieke montage, doordat het uit één stuk is gemaakt. De Pullman 2-ophanging met vier schokdempers en vier spiraalveren draagt bij aan de uitgebalanceerde wegligging en garandeert tegelijkertijd een laag transportgeluid. Dankzij de doordachte materiaalkeuze van onder meer polyester daken en multiplex en aluminium wanden, zijn Cheval-Liberté paardentrailers bijzonder licht, sterk en duurzaam. De van rondingen voorziene en daardoor aerodynamische vormgeving van de aanhangwagens mag evenmin onvermeld blijven.

Gevarieerde totaalgewichten Cheval Liberte aanhanger

Naast veel overeenkomsten in de ontwerpen, vertoont het assortiment van Cheval Liberte ook de nodige variatie. Met name als het gaat om de beschikbare gewichtscategorieën is de keuze groot. Bij interesse in de Cheval Liberte Gold One, kunt u deze bijvoorbeeld kopen in gewichtsklassen van 1100 tot 1600 kg. Ditzelfde geldt voor de verwante Touring One. Een opmerkelijk verschil is echter dat deze variant zowel een achter- als vooruitloop heeft. De polyester 1,5 paardstrailer Gold One kent middels de Cheval Liberte Gold Aluline overigens ook een aluminium uitvoering voor twee paarden. De 1,5 en 2 paards paardentrailers Cheval Liberte Touring Jumping en Touring Country zijn leverbaar in gewichtsklassen van 1100 tot 2000 kg, met een optionele mogelijkheid om dit te verruimen naar 2600 kg. De Touring Country is daarbij uitgerust met een vooruitloop, terwijl de Touring Jumping in het frontgedeelte een grote zadelkamer met voederbakken heeft.

Cheval Liberté paardentrailer met koetsplateau

De trailer in de zwaarste klasse is de Hippomobile. Deze aanhanger heeft een totaalgewicht van 2600 kg en een leeg gewicht van 915 kg. Ter vergelijking: het eigen gewicht van de Cheval Liberte Gold One is 690 kg. De lengte van de Hippomobile bedraagt echter bijna zes meter. Het ontwerp is zo lang omdat zich aan de voorkant een aluminium platform bevindt met een afmeting van anderhalf bij twee meter. Daarop kan tijdens het transport een koets of sjees worden geplaatst. Dat maakt de Hippomobile ideaal voor paardenliefhebbers die graag mensportactiviteiten of aangespannen ringsteekwedstrijden beoefenen. In de 2150mm brede en 2750mm hoge aanhanger is plaats voor één of twee paarden. Voor extra comfort en veiligheid bestaat de bodem uit een duurzame en harde vloer van aluminium, die is voorzien van een vastgelijmde rubberen antislipmat.

Naar PAK voor Cheval Liberté aanhangwagen

Zoals vermeld kunt u bij PAK voor de aanschaf van een paardentrailer online en op locatie terecht. Het voordeel van bij ons langskomen is dat wij van Cheval Liberte meerdere modellen op voorraad hebben. U kunt de verschillende varianten dus makkelijk vergelijken met elkaar, wat het mogelijk maakt om een afgewogen beslissing te nemen. De bij ons aanwezige Cheval Liberté-aanhangwagens zijn uiteraard direct uit voorraad leverbaar. Ook als u online bestelt, geldt voor deze exemplaren een korte levertijd. Een bijkomend pluspunt van via onze site kopen, is dat wij de paardentrailer indien nodig op het door u aangegeven adres kunnen afleveren. Voor advies bij de online aanschaf van uw Cheval Liberte aanhanger kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit is mogelijk via social media, telefoon, e-mail of het antwoordformulier op de website.

Contact

PAK Aanhangwagens heeft een breed aanbod aanhangwagens, nieuw en occasion van alle bekende merken. Beschikbaar om te huren, kopen of leasen. Zoekt u een op maat gemaakte aanhangwagen? Dan kunt u terecht bij onze speciaalbouw afdeling. Ook bieden wij losse onderdelen aan op onze onderdelen pagina. Heeft u vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier, social media, telefoon of via ons e-mail adres.