Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
MENU X

Bloemenwagens

Bloemenwagens van diverse merken

Het transport van levensmiddelen en verse producten vraagt om passende oplossingen. Voor het vervoer van bloemen en planten is een bloemenwagen het meest geschikt. Bloemenaanhangers zijn speciaal voor dit type werkzaamheden ontwikkeld en beschikken over de juiste features voor planten- en bloementransport. Bloemenwagens worden onder andere gebruikt door bloemenexpediteurs, bloemisterijen, kwekers, tuincentra en bloemenverkopers op markten. PAK Aanhangwagens is het juiste adres voor het kopen van een bloemenaanhanger in Zeeland en omstreken.

Eigenschappen aanhangwagens voor bloemen

Een wagen bestemd voor verlengd bloemenvervoer lijkt in veel opzichten op een normale gesloten aanhanger. Toch bestaan er wel degelijk verschillen. Waar dichte aanhangwagens soms een hoogte hebben van 180 cm, zijn bloemen- en plantentrailers doorgaans minimaal 200 cm. Dat komt omdat ze zijn gemaakt voor het vervoer van bloemen op Deense karren of veilingkarren. Ook de binnenzijde van bloemenaanhangwagens ziet er daarom vaak wat anders uit dan die van andere gesloten trailers. Zo heeft een aanhanger voor bloementransport meer bind- en sjorogen, waardoor karren goed kunnen worden gezekerd en op hun plaats blijven. Aan de achterzijde zijn dit soort wagens uitgerust met een oprijklep met automatische bediening. Daarmee brengt u de veelal zwaar beladen Deense karren probleemloos omhoog en rijdt u ze eenvoudig in de laadbak. Door dit soort features zijn bloemenaanhangers uiterst praktisch in gebruik.

Bloemenwagen in juiste afmeting en gewichtsklasse

Vooral fusten met bloemensoorten van een meer dan gemiddelde lengte kunnen behoorlijk wat wegen. En dat geldt natuurlijk ook voor grotere potplanten. Bij het aanschaffen of leasen van een bloementrailer zijn het totaalgewicht en laadvermogen daarom belangrijke aandachtspunten. De wagens die wij aanbieden bevinden zich in gewichtsklassen tussen 2000 en 3500 kg. De laadvolumes lopen uiteen van 1383 tot 2565 kg. In onze showroom kunt u kiezen uit bloemenaanhangwagens van Proline en Ifor Williams. Het model dat we van dit laatste merk hebben, heeft een totaalgewicht van 3500 kg en daardoor een hoge laadcapaciteit van 2565 kg. Met een lengte, breedte en hoogte van 364x173x214 cm is deze trailer desondanks vrij compact. Ook heeft de wagen een extra lage laadvloer. De exemplaren van Proline zijn tussen drie en vijf meter lang en hebben lagere totaal- en laadgewichten. Het Proline-model van 304x151x200 cm beschikt met 1780 kg over de meeste capaciteit.

Aanpassen van uw bloemenaanhanger

Zoals bij de meeste trailers zijn ook bloemenwagens naar eigen inzicht aan te passen met extra onderdelen en uitbreidingen. De beschikbare accessoires zijn afkomstig van de fabrikant. Het aanbod van Proline kan per aanhanger wisselen, maar omvat onder meer een reservewiel, antidiefstalslot op de disselkoppeling, schokbrekers en cargorails met cargostangen. Wilt u uw Proline ingrijpender aanpassen, dan is dat eveneens mogelijk. U kunt bijvoorbeeld een deur of een verkoopklep in de zijwand van de gesloten aanhangwagen laten installeren. Tot de opties van Ifor Williams behoren een cargosysteem, een antidiefstalslot, verzonken gemonteerde sjorogen, binnenverlichting en een elektrische lier. Voor eventuele andere uitbreidingen van uw bloemen wagen kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Bij PAK vindt u een groot assortiment met bijkomende accessoires, waaronder externe verlichting, opbergboxen, oprijplaten, hang- en sluitwerk, neuswielen, banden, velgen, remkabels en steunpoten.

Bloemenwagen laten ontwerpen

Er zijn dus veel opties bij het kopen van een aanhanger voor het vervoer van bloemen en planten. Over het algemeen is deze altijd wel aan uw wensen aan te passen. Maar het zou natuurlijk kunnen dat u op onze website en in onze showroom net niet vindt wat u zoekt. U heeft bijvoorbeeld een bepaalde laadcapaciteit en breedte nodig of heeft specifieke wensen omtrent de bakopbouw. In dat geval bent u bij ons ook aan het juiste adres. In onze werkplaats voor speciaalbouw kunnen we namelijk elke trailer bouwen die u wilt. Dat wil zeggen: zolang deze voldoet aan de RDW-richtlijnen. In samenspraak met u zoeken we een gesloten aanhanger uit die zich het best leent als basis van het door u gewenste ontwerp. Vaak gaat het daarbij om een occasion.

Onderhoud van uw bloemen wagen

Periodiek onderhoud mag bij een bloementrailer niet worden vergeten. Het zorgt ervoor dat de aanhanger betrouwbaar en veilig blijft. Dat is altijd belangrijk, zeker wanneer u er veelvuldig gebruik van maakt of lange ritten onderneemt. Daarom kunt u ook in onze werkplaats terecht voor het laten controleren en repareren van bloemenaanhangwagens. Als u wekelijks onderweg bent, adviseren wij om in elk geval één maal per jaar bij ons langs te komen voor een algemene onderhoudsbeurt. We checken dan de belangrijkste onderdelen, zoals de reminrichting, banden, remkabel, breekkabel, schokbrekers, remlichten en achterlichten. De bewegende delen worden gesmeerd en versleten onderdelen vervangen. Mocht een grotere reparatie nodig zijn, dan krijgt u zolang een andere bloemenaanhanger van ons mee. Wilt u meer weten over aanschaf of onderhoud? Maak dan een afspraak via social media, telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. Een trailer huren is uiteraard ook altijd mogelijk.