Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
MENU X

Tridemas machinetransporter

Diverse merken tridemas machinetransporter

De meeste rupsvoertuigen en machines op wielen mogen niet aan het verkeer deelnemen. Voor het verplaatsen daarvan wordt daarom vaak gekozen voor een machinetransporter. Dit soort open trailers staan ook wel bekend als multitransporters en diepladers. Om zwaar materieel te vervoeren, is een tridemas machinetransporter aanhanger noodzakelijk. Bij PAK Aanhangwagens kunt u terecht voor machinetransporters tridemas van verschillende fabrikanten. In ons reguliere assortiment en onder onze aanbiedingen vindt u meerdere modellen op voorraad. Kom langs of bestel online.

Tridemas machine transporter toepassingen

Bedrijven actief in de water-, wegen- en woningbouw, de groenvoorziening, het grondverzet en de agrarische sector maken veel gebruik van zware machines, werktuigen en industriële installaties. Een deel daarvan is vanwege grote afmetingen of een beperkte maximumsnelheid niet toegestaan op de weg. Andere machines beschikken voor hun aandrijving over een afstandsbediening en kunnen om die reden niet zelfstandig naar bijvoorbeeld een werklocatie rijden. Om logge gevaartes en overig rollend materieel volgens de regels te verplaatsen, kiest men daarom voor een machinetransporter 3500kg tridemas. Voor lichtere machines, landbouwwerktuigen en langzame voertuigen wordt soms ook wel uitgeweken naar een plateauwagen of soortgelijke open aanhanger. Wat machinetransporters echter op deze trailers voor hebben, is dat ze standaard voorzien zijn van een oprijklep met een lage oprijhoek. Door deze laatste eigenschap kunnen ook machines met een lage bodemvrijheid gemakkelijk op de laadvloer worden gereden. Machinetransporters lenen zich voor een groot aantal werkvoertuigen, waaronder kranen, heftrucks, hoogwerkers, shovels, maai- en graafmachines.

Beschikbare merken aanhanger machinetransporter tridemas

Op zoek naar een drieasser machinetransporter kunt u kiezen uit de merken Ifor Williams, Proline en Hulco. Met name het aanbod van Ifor Williams is uitgebreid. Zo zijn zowel de grootste als kleinste aanhangwagen afkomstig van deze trailerbouwer. De afmetingen van tridemas machinetransporters lopen daarmee uiteen van 366×184 cm tot 550×204 cm. Dit laatste model is de Ifor Williams TB5521-353, die als voordeel heeft dat het laadoppervlak achterwaarts is te kantelen. Trailers met een kantelbare vloer noemt men ook wel tiltbeds. De exemplaren van Proline en Hulco bevinden zich qua lengte tussen ongeveer 400 en 450 cm, terwijl ze 180 cm breed zijn. En naar welk merk uw voorkeur ook uitgaat, u schaft altijd een geremde tridemas machinetransporter aan. Alle aanhangers bevinden zich namelijk in de hoogste gewichtsklasse van 3500 kg.

Tandemas of tridemas machinetransporter kopen?

Net als bij andere aanhangers kan er ook bij diepladers niet van worden uitgegaan dat tridemassers het meeste gewicht kunnen transporteren. Het is wat dat aangaat soms zelfs beter om een tandemasser te kopen. Dit geldt in het bijzonder voor de Ifor Williams GP146 en GX126. Bij deze modellen hebben zowel de machinetransporter tandemas als machinetransporter tridemas 3500 kg totaalgewicht. Het ontbreken van een derde as leidt er evenwel toe dat bij de dubbelas uitvoeringen in dit totaal meer ruimte overblijft voor ladinggewicht. De tandemas GP146 heeft daardoor een capaciteit van 2650 kg, terwijl dit bij de tridemasser 2590 kg is. Vanzelfsprekend hebben tridemas machinetransporters wel andere voordelen. De drie assen zorgen bijvoorbeeld voor een stabielere trailer door een betere gewichtsverdeling en, afgezien van draaimanoeuvres en bochten, voor minder slijtage aan de banden. Dankzij de hogere stabiliteit van een machinetransporter 3500kg tridemas ervaart u bovendien meer rijcomfort.

Tridemas machinetransporter aanhanger uitbreiden

Fabrikanten van trailers hebben naast diverse modellen meestal ook een assortiment met accessoires. Hieruit kunt u de features kiezen waarmee u de standaarduitrusting van uw machineaanhangwagen wilt uitbreiden. Deze extra’s worden door onze eigen monteurs toegevoegd en ingebouwd. Ongeacht welke accessoires u selecteert, kunt u er natuurlijk op rekenen dat wij zo spoedig mogelijk de machinetransporter aan u leveren. Tot de opties die Hulco, Proline en Ifor Williams aanbieden behoren spanbanden, sjorogen, loof- en voorrekken, antidiefstal-, dissel- en koppelingssloten, reservewielen, contourverlichting en achteruitrijleds. Verder is ook de laadvloer aan te passen. Uw machinetransporter tridemas 3500 kg van Proline en Ifor Williams kan bijvoorbeeld worden voorzien van een open antislipvloer of dichte aluminium traanplaatvloer. Als u bijzondere wensen heeft die in de uitbreidingsmogelijkheden ontbreken, dan kunnen wij daar vaak ook aan tegemoetkomen. U kunt deze accessoires en onderdelen tevens bestellen op pak-onderdelen.nl

Geremde tridemas machinetransporter leasen of kopen

Bent u voornemens om een geremde tridemas machine transporter in de hoogste gewichtscategorie aan te schaffen? Bij PAK koopt u online of met een bezoek aan onze showroom. Mocht u niet het gehele bedrag in één keer kunnen voldoen, dan kan de machinetransporter ook worden geleased. Wij bieden leaseperiodes aan van 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden, waarbij uw budget en de aanschafprijs de termijn bepalen. Tweedehands voordelig een aanhanger machinetransporter tridemas kopen kan eveneens. Het aantal gebruikte en afgeprijsde machinetransporters tridemas is weliswaar beperkt, maar het zou altijd kunnen dat er iets voor u bij staat. Wilt u meer informatie over machinetransporter tridemassers, dan zijn we op diverse manieren te bereiken. Contact opnemen kan via social media, e-mail, telefoon of het antwoordformulier op onze website.