MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Motortrailer kopen

Professionele motortrailer kopen

Een motoraanhanger wordt ingezet om motoren mee te transporteren. Dankzij het ontwerp en de daarin opgenomen features kan een motorfiets op een dergelijke trailer stevig worden vastgezet. Dit voorkomt omvallen en beschadigingen en verhoogt de veiligheid in het verkeer. Bij PAK Aanhangwagens hebben we een divers assortiment merken en modellen motoraanhanger te koop. Deze zijn geschikt voor een of meer motoren en lenen zich tevens voor andere gemotoriseerde voertuigen. Zo kunnen zowel hobbyrijders als professionele motorsporters een passende motor aanhangwagen kopen.

Motoraanhanger kopen voor vrije tijd of sport

Aan het besluit om een motortransporter te kopen kunnen uiteenlopende motivaties ten grondslag liggen. Het komt wel voor dat mensen die graag motorrijden op bijzondere locaties of op verder weg gelegen bestemmingen in het buitenland een motortrailer te koop zoeken. Zeker bij een verre reis is het voordeel dat onderweg daarnaartoe geen slijtage aan bijvoorbeeld de motorbanden ontstaat. Door een motoraanhanger te gebruiken, kan de meegenomen bagage bovendien in de auto worden vervoerd. De meeste auto’s bieden daarnaast plaats aan meer dan twee personen, wat het reizen met een gezin of vrienden gemakkelijker maakt. Een andere reden waarom mensen een aanhangwagen motor kopen, is om een cross- of rallymotor te kunnen transporteren naar wedstrijdlocaties. Doorgaans zijn dit motorrijders die regelmatig meedoen aan evenementen. Zij geven er zodoende de voorkeur aan een eigen motor trailer te kopen in plaats van steeds een exemplaar te moeten huren. Overigens kunnen motortransporters eveneens worden gebruikt voor quads, scooters, motorscooters en bromfietsen.

Eigen gewicht versus laadvolume motor aanhangwagen

Te koop bij ons staande motoraanhangers onderscheiden zich van elkaar door hun gewichtsklasse. Dit is dan ook een belangrijk punt wanneer u de aanschaf ervan overweegt. De gewichtscategorie waarin een specifiek model valt, is de optelsom van het eigen gewicht en de toegestane laadcapaciteit. Voor een motoraanhanger kopen betekent dit meestal: hoe hoger het totaalgewicht, des te zwaarder de aanhangwagen mag worden beladen. Er zijn evenwel opmerkelijke verschillen, met name als u een gesloten motortrailer van 1300 kg wilt kopen. Het ene dichte model heeft bijvoorbeeld een eigen gewicht van 500 kg en het andere van slechts 370 kg. De oorzaak daarvan moet worden gezocht in de voor de bakopbouw gebruikte materialen. Bij een aanhangwagen voor motor kopen dient dus bekend te zijn hoeveel de motor of motoren precies wegen. Vergeet daarbij ook het extra gewicht aan brandstof en eventuele motorbagage niet.

Bekend merk motortrailer kopen

PAK levert motortransporters van de merken Proline en Easyline. Deze onderscheiden zich onder andere door hun ontwerp. De twee hierboven reeds aangestipte gesloten exemplaren zijn beide bijvoorbeeld gebouwd door fabrikant Easyline. Van het Nederlandse Proline vindt u bij ons open motoraanhangers in een groter aantal gewichtsklassen. Dit aanbod varieert van een motortrailer ongeremd 750 kg tot geremde modellen van 1400, 1500 en 1800 kg. Waar de dichte Easyline-wagens allebei rond de drie meter lang zijn, vertonen de Proline-trailers ook qua afmetingen meer variatie. De transporter van 1800 kg is bijvoorbeeld 375×180 cm en die van 750 kg en 1400 kg hebben een lengte en breedte van 260×155. Meer totaalgewicht betekent dus niet automatisch een groter laadoppervlak. Als u een motor aanhangwagen kopen gaat, moet u er daarom ook rekening mee houden of u één, twee of drie motoren tegelijk wilt kunnen vervoeren.

Compleet uitgeruste motor aanhanger kopen

De motortrailer die u aanschaft wordt geleverd met een standaardontwerp dat direct gebruik mogelijk maakt. Indien u op uw transportdoeleinden toegespitste extra features wenst, kunnen die echter altijd worden toegevoegd. De merken Proline en Easyline hebben elk een uitgebreide catalogus met beschikbare opties, die wij voor levering op de motortransporter kunnen monteren. U kunt onder meer kiezen voor een antidiefstalslot, elektrische lier, steunpoten, andere velgen, een zijdeur, een opbergkist, spanbanden, sjorogen of cargorails met cargostangen. Zoekt u een motoraanhanger te koop voor quad- of scootervervoer? Dan zijn specifieke aanpassingen aan de motorsteunen op het laadvlak nodig. Ook daarvoor bent u bij ons welkom. De monteurs in onze werkplaats zijn daarnaast zeer ervaren in speciaalbouw. U kunt desgewenst dus een unieke maatwerk aanhangwagen motor kopen.

Leasen of zelf motortrailer te koop?

Een motor aanhanger kopen doet u online of in de showroom. Daarbij is het mogelijk om voor de afbetaling ervan een leasecontract af te sluiten. Vaak staat er een link naar de leasecalculator op de productpagina. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u altijd naar de leaseopties informeren. Contact opnemen kan middels e-mail, social media, telefoon of het online formulier. Heeft u een overbodig geworden motor aanhangwagen te koop? Dan vernemen wij dat ook graag. Het maakt niet uit of dit een aanhanger voor 1 motor of meerdere voertuigen is. Stuur ons goede foto’s van het chassis, de banden en het laadoppervlak. Wij laten het dan weten snel weten als we de aanhangwagen voor motor kopen willen.