LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Bakwagens enkelas

Enkelas aanhanger kopen

De meest geziene aanhanger is de bakwagen, ook wel enkelasser genoemd. De bakwagen enkelas is een open aanhanger die voor verschillende doeleinden te gebruiken is. Wilt u een bakwagen kopen, dan zijn er verschillende uitvoeringen waar u uit kunt kiezen. Hierbij kan gedacht worden aan een houten of aluminium uitvoering, geremd of ongeremde variant en het gewicht is bepalend in uw keuze. Het grote voordeel van de bakwagen is de relatief kleine omvang waardoor u deze gemakkelijk kwijt kunt bij uw woning en bedrijf.

Bakwagen kopen

Voor de aanschaf van uw enkelasser bent u bij PAK Aanhangwagens aan het juiste adres. In onze showroom hebben wij een ruim assortiment bakwagens te koop, direct uit voorraad leverbaar. Gaat u lichte goederen, zoals tuinafval of meubels vervoeren, dan is een kleine bakwagen met een maximum massa van 750 kg uitermate geschikt voor uw werkzaamheden. Bent u van plan om zwaardere spullen te vervoeren, dan raden wij een bakwagen aan met een massa van meer dan 750 kg. Door onze ruime voorraad staat uw bakwagen direct voor u klaar, zodat u snel op weg kunt.

Heeft u een enkelasser aanhanger slechts voor een dag of enkele dagen nodig? Dan kunt u er ook voor kiezen om een enkelasser aanhanger te huren. Wanneer u onze 750 kilo variant kiest, mag u gewoon met uw B-rijbewijs met deze aanhangwagen rijden.

Merken

Bij PAK Aanhangwagens vinden we het belangrijk dat een bezoek aan onze showroom de moeite waard is. Wij bieden een ruim assortiment bakwagens van diverse merken, zowel nieuw als occasion, waardoor voor iedereen de gewenste wagen geleverd kan worden. De volgende aanhangwagens worden door ons geleverd:

  • Loady
  • Proline
  • Anssems
  • Saris

Rijbewijs

Indien u een B-rijbewijs heeft mag u een aanhangwagen trekken van maximaal 750 kg, of een aanhangwagen van meer dan 750 kg, mits de auto en de aanhanger samen niet boven de 3500 kg uitkomen. U heeft dus niet speciaal een bakwagen rijbewijs nodig. Wilt u meer weten of uw rijbewijs voldoet voor het trekken van een bepaalde aanhangwagen lees dan verder op onze rijbewijs pagina. of neem contact op met één van onze medewerkers.

Onderhoud

Is uw enkelasser aanhanger toe aan een onderhoudsbeurt? PAK Aanhangwagens kan dit voor u uitvoeren. Wij hebben de kennis en apparatuur in huis voor alle onderhoudswerken. Gedurende de tijd dat wij uw wagen in onderhoud hebben is het mogelijk om een vervangende aanhangwagen mee te nemen. Maak vandaag nog eenvoudig een afspraak met onze werkplaats. Heeft u vragen? Neem dan contact op via telefoon, mail of ons contactformulier.

PAK Aanhangwagens is dé aanhangwagen specialist in Zeeland. Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle.

Welke merken bakwagens biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens hebben wij een ruim aanbod aan bakwagens. In ons assortiment vindt u aanhangers van de volgende merken, vaak direct uit voorraad leverbaar:

  • Proline
  • Loady
  • Anssems
  • Easyline

Wij hebben zowel enkelas aanhangers als tandemas. U kunt de aanhangwagen ook voorzien van een huif. Bent u op zoek naar een bakwagen van een ander merk? Ook dan denken wij graag met u mee. U kunt dan het beste telefonisch contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, dan kijken zij of we iets voor u kunnen betekenen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om de bakwagen te mogen trekken?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde bakwagen te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. Aanhangwagens met een maximale toegestane massa onder de 750kg mag u altijd trekken met een B-rijbewijs.  De precieze berekening voor andere aanhangwagens is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.nl/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bakwagen?

Bakwagens lijken vaak visueel erg op elkaar, echter heeft elke aanhangwagen zijn eigen krachten en zwaktes. Voor het zwaardere werk heb je extra bodemondersteuning nodig, iets wat een merk als Proline biedt. Zoekt u meer een allround wagen, met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan kan de Loady aanhangwagen beter bij uw wensen passen. Onze verkoopmedewerkers adviseren u graag over de beste bakwagen voor uw werkzaamheden.

Wat is het verschil tussen een enkelas en tandemas aanhangwagen

De term enkelas geeft aan dat de aanhangwagen 1 as heeft, bij tandemas is dit twee assen. Het voordeel van een enkelas aanhangwagen is dat deze makkelijk te maneuvreren is. Het voordeel van een tandemas aanhangwagen is dat deze stabieler ligt en dat de lading over twee assen wordt verdeeld. Het laadvermogen van een tandemas aanhangwagen is echter niet standaard hoger, gezien de aanhangwagen door deze extra as ook van zichzelf meer weegt. Wilt u weten welke bakwagen het beste bij u past? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.