Onderhoud

Waarom PAK aanhangwagens regelmatig onderhoud aanbeveelt…

Goed onderhoud is van levensbelang voor uw aanhangwagen én voor de verkeersveiligheid.

Bij een regelmatig gebruik van de aanhangwagen is een jaarlijkse BOVAG-onderhoudsbeurt aan te bevelen. Gebruikt u uw aanhangwagen alleen tijdens de vakantie, dan kan eens per twee jaar voldoende zijn.

BOVAG-onderhoudsbeurt

De BOVAG-onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleide keurmeesters. Standaard controleren wij het gehele remmenmechanisme, de assen, het chassis, de opbouw en natuurlijk de verlichting. Indien nodig repareren of vervangen we onderdelen, zodat u weer veilig op weg kunt.

BOVAG-onderhoudsrapport

Na de onderhoudskeuring ontvangt u de BOVAG-jaarsticker in combinatie met een BOVAG-onderhoudsrapport, als bewijs dat uw aanhangwagen goed is onderhouden volgens de BOVAG-kwaliteitseisen. De BOVAG onderhoudsbeurt wordt o.a. erkend voor de jaarlijkse verplichte VCA-keuringen voor bedrijven.

Veilig onderweg met uw caravan

Ook voor onderhoud aan uw caravan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen dan de BOVAG-onderhoudsbeurt aan het chassis en testen eveneens de gasinstallatie door deze af te persen. Indien nodig kunt u ook de gasslang door ons laten vervangen. Ook verzorgen wij het onderhoud aan, of reparatie van uw caravan-mover.

Nieuw en veilig

Onze gecertificeerde remmentestbank is helemaal nieuw. Tijdens de onderhoudskeuring stellen we het remmenmechanisme af. Het procentuele verschil tussen links en rechts testen we op de gecertificeerde testbank. Hiermee voorkomen we het ”scheeftrekken” van de aanhangwagen tijdens eventuele noodsituaties.

Wanneer u vooraf een prijsindicatie van de kosten wilt, is dit altijd mogelijk. Onze monteurs maken dan eerst een overzicht met de te verwachten werkzaamheden. Bij onverwachte kosten wordt u altijd eerst door ons op de hoogte gesteld.

Voor meer info en reservering

Tel: 0113-381722
E-mail: info@pak-aanhangwagens.nl

Of maak direct online een afspraak in de werkplaats.

Onderhoud aanhangwagen

Het veel gebruiken van spullen laat zijn sporen achter. Zo is dat ook bij aanhangwagens. Het is daarom verstandig om een veel gebruikte aanhanger regelmatig, in ieder geval één maal per jaar, langs te brengen bij een keuringsbedrijf voor het aanhangwagen onderhoud. Zo een jaarlijks aanhanger onderhoud kunt u bij verschillende ondernemingen laten doen. Zo ook bij PAK Aanhangwagens, specialist in Zeeland.

Uw onderhoud bij PAK Aanhangwagens

Een keuringsbeurt of onderhoudsbeurt houdt het volgende in bij PAK Aanhangwagens: Ten eerste wordt er gekeken of het chassis geen breuken vertoont die eventueel gemaakt zouden moeten worden. Hierbij wordt ook gekeken naar de assen. Daarna nemen we een kijkje naar het remsysteem. Dit systeem maken wij schoon en het afstellen van de remmen gebeurt daarna. We kijken ook nog naar de werking van de verlichting, werkt dit niet dan repareren wij die voor u. Uiteindelijk worden als laatste stap alle kleine dingetjes nagekeken. Daaronder vallen bijvoorbeeld het checken van de bandenspanning, het controleren van het profiel op de banden en er wordt gekeken of alles goed gesmeerd is, zoals het neuswiel en sluitingen van de aanhanger. Het aanhangwagen onderhoud is dus essentieel voor het behoud van uw aanhanger.

Vraag eens naar de voorwaarden. Wij beantwoorden uw vragen graag en het onderhoud aan de aanhangwagen doen wij zo snel onze planning het toelaat. Voor dé aanhangwagenspecialist in Zeeland komt u naar Schore, naar PAK Aanhangwagens.