LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Koetsentrailer

Koetsentrailer voor paard en wagen

Voor het transport van paarden volstaan onze 1,5 en 2 paards trailers. Heeft u daarnaast ook regelmatig een koets te vervoeren? Dan is een koetsaanhanger een echte uitkomst. Hiermee koopt u namelijk een koets- en paardenwagen in één.

En het voordeel is dat u deze ook alleen voor uw paard of paarden kunt gebruiken. Op zoek naar een paardentrailer met mogelijkheid voor een koets heeft PAK Aanhangwagens meerdere modellen voor u. Bekijk de koetsaanhangers in onze showroom of bestel via onze website.

Koetstrailer voor sport en uitstapjes

Gecombineerde koets- en paardentrailers lenen zich voor meerdere doeleinden. Dergelijke aanhangwagens zijn onmisbaar wanneer u vaak deelneemt aan hippische sporten die een rijtuig vereisen. Het kan dan gaan om drafsporten, paardenconcoursen, paardenmarathons, aangespannen ringsteekwedstrijden en andersoortige mensporten. Vanwege dit sportieve aspect wordt een koetsenwagen ook wel een marathon trailer genoemd. Koetsaanhangers zijn daarnaast ideaal voor meer ontspannende activiteiten. Maakt u graag ergens anders dan in uw eigen regio uitstapjes met paard en wagen? Dan hoeft u alleen maar uw rijtuig op de paardentrailer te plaatsen, uw paard of paarden in de bak te leiden en naar de gewenste locatie te rijden.

Eigenschappen van een koetsaanhanger

Bij PAK vindt u koetstrailers van merken als Humbaur en Cheval Liberté. Voor het vervoer van een rijtuig zijn de trailers aan de kant van de dissel uitgerust met een koetsenframe. Afhankelijk van het merk hebben deze platforms diverse afmetingen. Zo beschikt de Cheval Liberté Alu over een aluminium frame van 150×180 cm en kunt u op de Humbaur Xanthos rijtuigen kwijt met een spoorbreedte variërend van 65 tot 158 cm. In beide gevallen betreft het een 2 paards koetsentrailer met een baklengte van ruim 300 cm en een totaalgewicht van 2600 kg. Om de koets op de aanhanger te plaatsen, zijn de wagens voorzien van oprijplaten of oprijrails. Behalve een aluminium frame voor het rijtuig is ook de bakopbouw van dit materiaal gemaakt. Het front of dak is van polyester.

Uitbreiden koetsentrailer met extra’s

Vanzelfsprekend is de bak van een koetsaanhangwagen geheel ingericht voor paardentransport. Indien gewenst kunt u evenwel altijd aanpassingen laten maken. In onze werkplaats kunnen wij de bak bijvoorbeeld voorzien van een zadelkamer of als extra bescherming zijkussens op de binnenwanden aanbrengen. Ook een vastzetketting voor paarden behoort tot de mogelijke uitbreidingen, net als een intern camerasysteem dat is gekoppeld aan uw smartphone. Andere optionele wijzigingen voor een koetstrailer zijn het vervangen van het polyester dak en het aanpassen van het laadvermogen. Verder kan een aluminium velgen, schokbrekers, een koppelingsslot of een reservewiel worden aangebracht.

Koets aanhanger leasen nieuw of tweedehands

Bij de aanschaf van een paarden-, koets- of marathon trailer kunt u altijd kiezen voor leasing. Wij hanteren leaseperiodes van 12 tot 60 maanden. Welk plan op uw koetswagen van toepassing is, wordt bepaald door uw financiële situatie en de aankoopprijs. Leasen kan uiteraard bij exemplaren met of zonder uitbreidingen. En trouwens ook wanneer u de koetsentrailer van uw voorkeur onder onze occasions vindt. Heeft u zelf een of meer gebruikte aanhangers voor koets- en/of paardenvervoer te koop? Mail ons dan detailfoto’s van de binnen en buitenkant van de bak, de wielen en het chassis. U hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of wij interesse hebben.

Onderhoud koetsaanhanger

Om uw 2 paards koetsentrailer in topconditie te houden, is een periodieke technische controle geen overbodige luxe. Wekelijks gebruik van een aanhangwagen vraagt om een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hiermee verlengt u de levensduur van de trailer en kunt u onveilige situaties voorkomen. In onze werkplaats controleren wij dan onder meer het chassis, de opbouw, assen, remmen en verlichting. Mocht u bepaalde problemen ondervinden of wilt u ook andere zaken nagekeken hebben, dan kunt dit laten weten. Desgewenst krijgt u van ons een vervangende paardenaanhanger mee.

Koetstrailer online kopen

Wilt u voor uw paard of paarden en koets een aanhanger kopen? Dan kan dat gewoon online. De algemene voorwaarden omtrent levering en betaling zijn na te lezen op onze website. Voor nadere informatie of het maken van een afspraak in onze showroom kunt u bellen, mailen of contact opnemen middels het antwoordformulier of via social media. Wanneer u sporadisch een paardentrailer nodig heeft, kunt u altijd terecht in onze verhuur.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.