LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Onderhoud en reparatie aanhangwagens

Van welk merk uw trailer ook is, door het gebruik ervan is slijtage onvermijdelijk. Dit gebeurt zonder dat u het doorheeft, en er kan een tijd overheen gaan voordat hierdoor een aanhanger reparatie nodig is. Het is echter beter om het niet zover te laten komen. Dat doet u het best middels periodiek onderhoud aan de aanhangwagen door een vakbekwaam bedrijf. Daarmee blijft uw aanhanger goed functioneren en is de veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd. Voor servicegericht traileronderhoud komt u naar PAK Aanhangwagens. Onze monteurs met Bovag-certificatie staan voor u klaar en voeren naast aanhanger onderhoud tevens aanhangwagen reparatie en trailerkeuringen uit.

Aanhangwagen onderhoud verlengt de levensduur

Een betrouwbare aanhanger is veel waard en regelmatig onderhoud wordt dan ook om meerdere redenen geadviseerd. Allereerst maakt het uw aanhangwagen of paardentrailer veiliger. Niet alleen voor het andere verkeer op de weg, maar ook voor uw medewerkers en uzelf. Tijdens de rit kunt u ervan uitgaan dat alles naar behoren werkt: van de richtingaanwijzers tot de remmen en van het hang- en sluitwerk tot de verlichting. Daarnaast zorgt onderhoud ervoor dat het laden en lossen altijd vlekkeloos verloopt. Met name als een aanhangwagen hiertoe over een accubediening of hydraulische systemen beschikt, moet u uit kunnen gaan van een perfecte werking. Niet onbelangrijk is verder dat u met frequent onderhoud van een aanhanger langer gebruik van de trailer kunt maken. Door het tijdig constateren en verhelpen van beginnende gebreken, voorkomt u dat deze zich uitbreiden en de werking van andere onderdelen ondermijnen. Daardoor hoeven in een later stadium geen grotere en dus duurdere reparaties te worden verricht.

Hoe vaak is aanhanger onderhoud nodig?

Om de hoeveel tijd een aanhangwagen onderhoud nodig heeft, ligt aan diverse zaken. Belangrijk is bijvoorbeeld de frequentie waarmee een trailer gebruikt wordt. Rijdt u er meerdere dagen per week mee, dan is minimaal één maal per jaar goed onderhoud vereist. Bent u minder vaak met uw paardentrailer of aanhanger onderweg, dan volstaat een onderhoudsbeurt eens per twee jaar. Vanzelfsprekend maakt het wel een verschil of u lange of korte ritten maakt en of u steeds de maximale laadcapaciteit benut. Elke keer dat u uw aanhanger gebruikt, is deze hoe dan ook aan slijtage onderhevig. Verder speelt een rol welke aanhangwagen u bezit. Een ongeremde open enkelasser heeft bijvoorbeeld minder onderdelen waaraan onderhoud nodig is, dan een geremde machinetransporter of tridemas kipper. Bij zware en gespecialiseerde trailers kan een frequentere technische controle dus wenselijk zijn om steeds veilig de weg op te kunnen. Vooral als deze intensief worden ingezet. Uiteraard is langdurige inactiviteit eveneens van invloed.

Onderhoud aanhangwagen laten uitvoeren

Of u nu als bedrijf of particulier gebruikmaakt van verlengd vervoer, het is altijd verstandig om uw aanhangwagen regelmatig te laten checken. U kunt daarvoor terecht bij PAK. In onze werkplaats staan gekwalificeerde monteurs voor u klaar, die wekelijks met onderhoud bezig zijn en ervaring hebben met alle soorten trailers. We werken aan de hand van de Bovag-checklist en controleren bij reguliere onderhoudsbeurten het chassis, de verlichting, opbouw, assen en remmen. Bij ons krijgt uw aanhanger dus een officiële Bovag onderhoudsbeurt. Zijn er bijzonderheden en wilt u dat wij ergens extra naar kijken? Dan kunt u dat voorafgaand aan het onderhoud van de aanhanger doorgeven.

Adres voor kleine en grote aanhanger reparatie

Indien nodig voeren wij tijdens aanhangwagenonderhoud meteen reparatiewerkzaamheden uit. Gaat het om een grote reparatie, dan zullen we altijd eerst contact met u opnemen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook buiten de periodieke onderhoudsbeurten om op ons rekenen voor reparatie van aanhangwagens. U bent bij ons welkom met alle soorten trailers, inclusief aanhangers voor boot- en surfplankenvervoer. In plaats van een aanhangwagen reparatie te laten verrichten, kan het kostentechnisch soms overigens interessanter zijn om te kiezen voor een vervangend exemplaar.

Tweedehands aanhanger met onderhoud

Op zoek naar een voordelige trailer, vindt u bij PAK Aanhangwagens een gevarieerd aanbod occasions. Deze hebben allemaal een kwaliteitscontrole gekregen. Verder voldoen onze gebruikte aanhangers aan alle wettelijke eisen voor het wegverkeer. Bij aankoop kunt u desgewenst bijkomend onderhoud aan de aanhangwagen aanvragen. Daarbij checken we uitgebreid de staat van de belangrijkste onderdelen. U krijgt dan ook meteen drie maanden garantie op de trailer. Voor zo’n onderhoudsbeurt vragen wij een kleine meerprijs. Om het totaalbedrag gespreid te betalen, kunt u net als voor een nieuwe aanhanger voor een occasion eveneens een leasecontract afsluiten.

Huuradres voor uw aanhangwagen

Om geen reparatie of onderhoud te hoeven laten uitvoeren, is het goed mogelijk om bij ons een trailer te huren. Wij hebben huuraanhangwagens voor vrijwel alle soorten transport en in uiteenlopende gewichtsklassen. Het assortiment omvat onder andere koelwagens, kippers, transporters, huifaanhangers en paardentrailers. U krijgt in alle gevallen een goed onderhouden aanhangwagen mee, waarop u 100% kunt vertrouwen. Om zeker te zijn van de beschikbaarheid, adviseren wij u op tijd te reserveren.

Reparatie of onderhoud aanhanger regelen

Heeft uw boot- of paardentrailer, caravan of andere aanhangwagen onderhoud of een reparatie nodig? Dan kunt op ons rekenen. PAK is behalve een verkoop- en inkoopadres voor aanhangers ook een specialist voor onderhoud en reparatie aanhangwagens. De werkplaats beschikt over alle daarvoor benodigde faciliteiten en onze monteurs hebben jarenlange ervaring. Wij helpen u dus snel weer op weg. Daarnaast zijn wij u ook van dienst bij het keuren van trailers en caravans. Een afspraak maken voor een keuring, onderhoud of een aanhanger reparatie kan telefonisch of door het antwoordformulier in te vullen. U vindt al onze gegevens op de contactpagina.