Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
MENU X

Aanhanger onderhoud en reparatie

Door het regelmatige gebruik van uw aanhangwagen of paardentrailer is het belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of alles nog in orde is. PAK Aanhangwagens adviseert u om jaarlijks een onderhoudsbeurt in de plannen voor uw aanhangwagen of paardentrailer. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt vergroot u niet alleen de levensduur van uw aanhangwagen of paardentrailer maar het komt ook de veiligheid ten goede. Maakt u niet dagelijks gebruik van uw aanhangwagen of paardentrailer dan adviseren wij u om eenmaal per 2 jaar onderhoud te laten plegen aan uw aanhanger of paardentrailer. Is de aanhangwagen of paardentrailer dagelijks in gebruik dan bevelen wij een officiële BOVAG onderhoudsbeurt aan. Ook voor het onderhoud van uw caravan bent u aan het juiste adres bij PAK Aanhangwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt

Een BOVAG onderhoudsbeurt voor de aanhangwagen is voor veel bedrijven een onderdeel van de jaarlijkse VCA keuringen. PAK Aanhangwagens is een erkend BOVAG bedrijf die dit aanhanger onderhoud mag uitvoeren. Onze vakmensen zijn speciaal opgeleid om dit onderhoud uit te voeren. Tijdens het aanhanger onderhoud volgens de BOVAG checklist wordt er gekeken naar de volgende punten:

  • Remmen
  • Assen
  • Chassis
  • Opbouw
  • Verlichting

Indien het noodzakelijk is worden bepaalde onderdelen vervangen of gerepareerd. Bij exceptionele gebreken wordt er vooraf contact met u opgenomen om te bepalen of vervanging nog gewenst is of dat het beter is om te kijken voor een nieuwe aanhangwagen. Na afloop van onderhoud aan uw aanhanger ontvangt u een officieel BOVAG onderhoudsrapport inclusief jaarsticker.

Keuring aanhangwagen

In Nederland moeten alle aanhangwagens, paardentrailers en caravans met een massa van meer dan 3500 kilogram officieel gekeurd worden alvorens deze de weg op mogen. PAK Aanhangwagens is specialist in het keuren van aanhangwagens, paardentrailers en caravans.

Aanhanger onderhoud bij PAK Aanhangwagens

Is uw aanhanger, paardentrailer of caravan toe aan onderhoud? Maak dan vandaag nog een afspraak met onze werkplaats. U kunt hier geheel vrijblijvend een afspraak maken voor uw aanhangwagen keuring, aanhanger onderhoud, aanhangwagen reparatie of caravan onderhoud.

Onderhoudstips

Zelf kunt u ook zorgen voor een langere levensduur van uw aanhangwagen, paardentrailer of caravan. Controleer regelmatig de bandenspanning van uw aanhangwagen. Wilt u nakijken welke bandenspanning nodig is voor uw aanhangwagen, paardentrailer of caravan? Bekijk dan de speciaal ingericht pagina voor de juiste bandenspanningen. De bandenspanning blijft langer stabiel wanneer u zware ladingen niet in de wagen laat liggen. Daarnaast is het verstandig om regelmatig de breekkabel te controleren. Indien deze gebroken of versleten is dan moet deze spoedig vervangen worden, in ieder geval voor de eerst volgende rit. Tot slot is het schoonhouden van uw aanhanger, paardentrailer of caravan van groot belang.

PAK Aanhangwagens is dé paardentrailer en aanhangwagen specialist in Zeeland. Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle.