LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Onderhoud caravan

Caravans staan over het algemeen meer stil dan dat ze rijden en daarnaast staan ze over het algemeen vaker binnen dan buiten. Een stilstaande caravan is desalniettemin onderhevig aan slijtage. Wij raden u daarom aan om uw caravan jaarlijks te laten controleren alvorens u op vakantie gaat. PAK Aanhangwagens kan het caravan onderhoud voor u uitvoeren.

Caravan onderhoud bij PAK Aanhangwagens

Onderhoud aan uw caravan laten uitvoeren door PAK Aanhangwagens geeft u de zekerheid dat dit volgens de BOVAG richtlijnen gebeurt. Na afloop van het onderhoud ontvangt u van ons het onderhoudsrapport zodat u direct inzicht heeft op de gedane werkzaamheden. Een BOVAG onderhoudsbeurt ziet er als volgt uit:

  • Controle van het onderstel: Hier worden alle zaken gecontroleerd die te maken hebben met het onderstel. Denk hierbij aan controle op scheefstand, controle van de oplooprem, remkabels, reservewielhouder en controleren van de diverse leidingen.
  • Controle opbouw van de caravan: functioneren alle deuren en luiken nog naar behoren? Is de bodem nog in goede staat en is de bevestiging van de disselkist en handgrepen nog in orde?
  • Controle elektra en gas: Is alle verlichting nog in orde? Zijn alle gas aansluitingen nog in goede staat? Er bevinden zich een aantal gastoestellen in een caravan waardoor het van groot belang is dat deze goed gecontroleerd worden.

Komen wij tijdens de onderhoud van uw caravan bepaalde mankementen tegen dan zullen wij telefonisch contact met u opnemen om de wensen te bespreken van mogelijke vervangingen.

Reparatie caravan

Naast het onderhoud aan uw caravan bent u bij PAK Aanhangwagens ook aan het juiste adres voor reparaties en keuringen. Onze vakmensen zijn erkende monteurs waardoor wij reparaties en keuringen kunnen uitvoeren in ons eigen werkplaats. Wij vragen u vooraf telefonisch contact met ons op te nemen of een werkplaats formulier in te vullen om een afspraak in te plannen.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.