LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Ongeremd

Aanhanger ongeremd voor lichtgewicht vervoer

Wanneer u een trailer nodig hebt voor goederen met een beperkt gewicht, komt u meestal uit bij een aanhangwagen in de lichtste categorie. Hierin bevinden zich exemplaren die relatief weinig wegen en gebouwd zijn voor een gecombineerd gewicht van 750 kilo.

Omdat het totaal aantal kilo’s niet boven de 750 komt, schaft u met een dergelijke trailer altijd een aanhangwagen ongeremd aan. In de showroom van PAK Aanhangwagens vindt u diverse ongeremde aanhangers die zich lenen voor lichtgewicht transporten. Het grootste verschil tussen een ongeremde en geremde aanhangwagen is dat de totale massa en toegestane maximummassa hoger ligt bij een geremde aanhangwagen.

Aanhangwagens zonder remfunctie

Het punt waarin een geremde en ongeremde aanhangwagen zich van elkaar onderscheiden, is het ontbreken van een ingebouwde remfunctie. Deze bestaat bij een geremde aanhanger uit geremde assen en een oploopremsysteem. Op de dissel bevindt zich een handrem, die via kabels verbonden is met de as of assen. Het geheel zorgt ervoor dat de voorwaartse kracht bij het vaart minderen van het trekkende voertuig wordt omgezet in een remmende kracht. Dankzij dit systeem heeft een geremde trailer een kortere remweg en een stabielere wegligging, wat de algehele verkeersveiligheid ten goede komt. Ongeremde aanhangers hebben geen eigen remfunctie en worden om die reden alleen ontworpen voor de lichtste vorm van verlengd vervoer. Daarom is voor een ongeremde trailer een B-rijbewijs genoeg. Het aantal kilo aan vracht in combinatie met het gewicht van de aanhanger mag overigens niet hoger zijn dan dat van de auto en wat deze mag trekken.

Divers aanbod bij kopen aanhanger ongeremd

Een logische gedachte is dat het assortiment ongeremde trailers vooral wordt gevormd door open enkelas wagens. Dit is echter allerminst het geval, want ook bepaalde tandemassers en dichte aanhangers zijn verkrijgbaar als ongeremd exemplaar. U vindt bij ons bijvoorbeeld meerdere ongeremde enkel- en dubbelas open bakwagens, plateauaanhangers, kippers en huifwagens. En voor het transporteren van een crossmotor of lichte motorfiets hebben wij de perfecte open enkelas zakbare motortrailer ongeremd in het aanbod. Daarnaast beschikken we over diverse enkel- en tandemas dichte ongeremde ontwerpen voor vracht die niet aan weer en wind mag worden blootgesteld. Voor meer specifiek lichtgewicht gesloten vervoer omvat ons assortiment enkelas koelwagens en veetrailers ongeremd van 750 kg. Als het gaat om trailers voor beperkt wegende transporten is er dus veel mogelijk. Zoekt u losse onderdelen? Bezoek dan onze onderdelen pagina.

Belangrijkste merken ongeremde aanhangwagens

Hoewel het aanbod dus bestaat uit meerdere types ongeremde aanhanger, zijn er slechts enkele fabrikanten die dit soort varianten bouwen. Loady biedt de meeste keuze als u op zoek bent naar een open wagen, huifaanhanger, plateauwagen of kipper zonder remsysteem. Dit merk is dan ook gespecialiseerd in lichtgewicht exemplaren en probeert daarbij een zo groot mogelijke groep particuliere en zakelijke gebruikers te bedienen. Proline is een andere belangrijke producent van ongeremde trailers en brengt motortransporters, koelwagens en dichte aanhangers op de markt. Wanneer u interesse hebt in een dicht model of koeltrailer, dan kunt u ook kiezen voor een Easyline. Fabrikant Ifor Williams richt zich voornamelijk op het vervoer van levende have, en bouwt onder andere lichte veewagens.

Aanhangwagen ongeremd kopen via PAK

Als u behoefte heeft aan een transportoplossing waarbij de totale toegestane maximum massa van de aanhangwagen op 750 kg ligt, vindt u bij PAK dus een uitgebreid keuzeaanbod. Een groot deel van daarvan is uit voorraad leverbaar en kan direct worden gekocht in onze showroom op industriegebied Smokkelhoek aan de A58 bij Kapelle. Zeker als er meerdere uitvoeringen zijn van de gewenste ongeremde aanhanger kan het verstandig zijn om langs te komen. Staat uw keuze echter al vast, dan kunt u uw bestelling ook online plaatsen. Op onze website leest u welke exemplaren op dit moment voorradig zijn. Dankzij onze transportdienst heeft u uw ongeremde aanhangwagen na het betalen dan binnen een paar dagen voor de deur staan en kunt u er snel gebruik van maken. Kortom, PAK Aanhangwagens is hét juiste adres voor alle aanhangwagens, uw enkelasser of tandemasser aanhangwagen van 750 kg, 1000 kg, tot 3500kg. Aanhangwagens zijn beschikbaar om te huren, leasen of kopen, zowel nieuw als occasion. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via telefoon, e-mail, social media of ons contactformulier. Zoekt u een aanhangwagen in Noord-Brabant? Bezoek Aanhangwagens XXL West-Brabant!

 

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.nl/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.