Categorie foto Ongeremd

Ongeremd

Producten in deze categorie

Ongeremde aanhangwagen

In de categorie ongeremde aanhangwagens bevinden zich alle aanhangers die niet voorzien zijn van een oplooprem. In feite betekend dit dat indien het trekkende voertuig moet remmen dat de aanhangwagen niet automatisch mee remt maar dat het trekkende voertuig juist voor zowel de auto als de aanhanger moet remmen.  Om u te helpen bij het vinden van de juiste aanhangwagen willen wij u meer informeren omtrent de verschillen van een ongeremde of geremde aanhangwagen.

Over het algemeen worden ongeremde aanhangers gebruikt door particulieren. De voornaamste reden hiervan is dat het laadvermogen een stuk lager licht ten opzichte van een geremde uitvoering. Het is wettelijk bepaald dat de totale massa (eigen gewicht + lading) niet hoger mag zijn dan 750 kilogram. Is dit wel het geval, houd er dan rekening mee dat u in overtreding bent wat kan leiden tot hoge boetes.

Aanhangwagen geremd of ongeremd verschil

Het is per gebruiker verschillend of een ongeremde aanhangwagen voldoende geschikt is voor de werkzaamheden die er mee gedaan gaan worden. Om u vooraf een beeld te geven tussen beide uitvoeringen hebben wij onderstaand schema voor u opgesteld:

LaadvermogenStabiliteitVeiligheid
Ongeremde aanhangwagent/m 750 kilogram+++++
Geremde aanhangwagen750 kilogram t/m 3500 kilogram+++++++

 

Er kan geconcludeerd worden dat een geremde aanhangwagen het beste uit de test komt. Wij willen benadrukken dat dit geheel afhankelijk is voor de werkzaamheden die u er mee wilt gaan doen.

Heeft u specifieke vragen over de aanhangwagens binnen de categorie ongeremd? Neem vrijblijvend contact op met onze vakmensen of bezoek onze showroom.  Hier kunt u diverse modellen vergelijk en de verschillen ervaren tussen een ongeremde of geremde aanhanger. Wij staan klaar voor al u vragen en onder het genot van een bakje koffie bespreken we graag met u alle behoeftes.

Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle.

Beoordeling door klanten 10/10 - 43 beoordelingen