Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.

Koelaanhangwagens ongeremd

Koelaanhangwagens ongeremd bij PAK

Tijdens het zoeken naar een koelwagen kunt u uw voorkeur laten afhangen van diverse zaken. Daarbij gaat de eerste aandacht meestal uit naar het totaalgewicht en de lengte. Een ander belangrijk aspect bij het maken van uw uiteindelijke keuze is of een koelaanhanger ongeremd of geremd is. PAK Aanhangwagens heeft meerdere ongeremde koelaanhangwagens, die zeer scherp geprijsd zijn. Door onze grote voorraad kunnen wij  een deel daarvan uit voorraad leveren, maar speciaalbouw, direct bestellen bij de fabrikant of een koeltrailer huren kan eveneens.

Verschil koelwagen ongeremd en geremd

Het punt waarop geremde en ongeremde koelaanhangers van elkaar verschillen is het al dan niet aanwezig zijn van een zogeheten oploopremsysteem op de assen en dissel. Deze ingebouwde remtechniek zorgt ervoor dat een koeltrailer tijdens het afremmen uit zichzelf vaart mindert. Bij koelaanhangwagens ongeremd ontbreekt dit zelfremmende vermogen en komt het in toom houden van de voorwaartse kracht die tijdens het remmen ontstaat dus aan op de trekauto. Vooral tijdens het vervoer van zware vracht kan dit veel vergen van de rijkunsten van de chauffeur. Wanneer u een trailer uit de categorie ongeremde koelaanhangers kopen wilt, bestaat de keuze daarom uitsluitend uit lichte enkelassers van 750 kg. Onze koelaanhangers geremd zijn er in verschillende gewichtsklassen, van 1300 kg tot wel 3500 kg.” Dit betekent vanzelfsprekend dus ook dat het trekvoertuig ten minste hetzelfde gewicht heeft of, beter nog, wat zwaarder is.

Keuzemogelijkheden bij koelaanhangwagen ongeremd

Op het gebied van ongeremde koelwagens heeft PAK diverse modellen op voorraad van de merken Proline en Easyline. Deze hebben weliswaar allemaal een totaalgewicht van 750 kg, maar onderscheiden zich in andere opzichten van elkaar. Met name de lengte- en breedtematen zijn wisselend, en daarmee ook het eigen gewicht en dus het beschikbare laadvermogen. Bent u bijvoorbeeld van plan om de 350 kg wegende Easyline koelwagen te kopen, dan kunt u daar 400 kg aan vracht in kwijt. Dit is tevens een vrij kort en smal model. Ter vergelijking: de grotere uitvoering van deze aanhanger heeft ook een hoger eigen gewicht en kan zodoende minder vracht in één keer vervoeren. Een langere of bredere trailer is daarom niet per definitie zwaarder te beladen. Wilt u meer laadvolume dan 400 kg, dan komt u uit bij geremde tandemas koelwagens met ruimere afmetingen en een hoger totaalgewicht.

Speciaalbouw koelaanhangers ongeremd en toebehoren

Wanneer u bijzondere eisen stelt aan een occasion, een demo-exemplaar uit onze showroom of nieuw te kopen koeltrailer, dan bent u welkom bij de afdeling speciaalbouw. Onze medewerkers kunnen uw koelaanhangwagen onder meer voorzien van een aggregaat, zodat het mogelijk is om producten tijdens het transport te koelen. Normaal gesproken kan een koelmotor namelijk alleen worden aangezet als de aanhanger stilstaat. Vooral voor internationaal geconditioneerd vervoer of lange binnenlandse ritten in het zomerhalfjaar is het installeren van een aggregaat een uitstekende oplossing. Met een dergelijke toevoeging krijgt de wagen uiteraard wel een hoger eigen gewicht. Afhankelijk van wat u transporteert kan in uw trailer een ophangsysteem voor vlees worden gemonteerd, of cargorails met overdwarse cargostangen om bijvoorbeeld Deense karren mee vast te zetten. Verdere beschikbare accessoires waarmee een koelaanhanger koelwagen is uit te breiden zijn steunpoten met klem, een gietvloer, een zijdeur, stootbescherming voor de koeler of een koppelingsslot.

Ongeremde koelaanhangwagens voor divers gebruik

Overigens is een koeltrailer te gebruiken voor meer dan transportdoeleinden alleen. Als u als aanbieder van gekoelde dranken of etenswaren werkzaam bent, dan kunt u uw koelaanhanger ongeremd bijvoorbeeld ook benutten voor opslag. Omdat de koeling in een stilstaande wagen op elk moment kan worden geactiveerd, heeft u hiermee een professionele en betrouwbare mobiele koelunit. Deze bewijst zijn diensten het hele jaar door, maar natuurlijk vooral tijdens evenementen, markten, feesten en niet te vergeten stranddagen in de zomer. U biedt uw producten dan gegarandeerd op de juiste temperatuur aan uw klanten aan, terwijl met name etenswaren ook langer goed blijven. Omdat wij veel ongeremde koeltrailers direct uit voorraad leverbaar hebben, kan op ons terrein het geluidsvolume dat de koelmotoren produceren goed met elkaar worden vergeleken.

Aanschaf koelaanhangwagen ongeremd

Bij PAK kunt u kiezen uit diverse soorten ongeremde koelaanhangers, die u online of bij ons op locatie kan kopen. Daarnaast zijn wij het juiste adres voor huurexemplaren en tweedehands koelwagens. In alle gevallen kunt u rekenen op zeer scherpe prijzen. Om de aanschaf ook voor de kleinere beurs gemakkelijker te maken, kan voor zowel een gebruikte als nieuwe koelaanhangers ongeremd een leasecontract van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden worden afgesloten. Huren is mogelijk vanaf een dagdeel. Kom bij ons langs op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle of bestel gemakkelijk via internet. Onze transportdienst bezorgt uw koeltrailer desgewenst op het door u opgegeven adres. Door online te kopen en verder gebruik te maken van onze website, stemt u ermee in dat we bepaalde gegevens verzamelen. Wilt u meer weten over onze cookies, bijvoorbeeld hoe deze zijn te verwijderen of welke partijen uw informatie kunnen inzien? Ga dan naar onze disclaimer-pagina.