LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met iDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
BOVAG gecertificeerd

Enkelas

Enkelas aanhangwagen

Onder de categorie enkelas aanhangwagens worden alle aanhangwagens met één as verstaan.

Bij PAK Aanhangwagens willen we voor iedere klus een passende aanhanger kunnen aanbieden. U treft daarom een ruim assortiment aan enkelassige aanhangwagens bij ons aan:

 • Autotransporters;
 • Bakwagens;
 • Boottrailers;
 • Gesloten aanhangwagens;
 • Huif aanhangwagens;
 • Kippers;
 • Koelaanhangwagens;
 • Machinetransporters;
 • Plateauwagens;
 • Schaftwagens;
 • Veetrailers;
 • Verkoopwagens;
 • Vriesaanhangwagens

Voordelen enkelas

Het rijden en gebruiken van een enkelas aanhangwagen brengt een aantal voordelen met zich mee. Eén van de voordelen is dat een enkelas aanhangwagen redelijk klein van uitvoering is. Hierdoor kunt u deze aanhangers gemakkelijk stallen dichtbij uw huis of op het terrein van uw bedrijf. Dit in tegenstelling tot de grotere aanhangwagens die veel meer ruimte innemen en het dus kan voorkomen dat u de aanhangwagen moet stallen op een andere locatie dan bij uw thuis.

Een ander bijkomend voordeel is voor veel gebruikers de belangrijkste. Met een enkelasser aanhanger volstaat over het algemeen een B rijbewijs. Dus bent u in het bezit van een auto (B) rijbewijs dan kunt u al met een enkelassige aanhangwagen rijden. Let op: er zijn altijd uitzonderingen, denk aan het gewicht van de aanhanger of de trekkracht van uw auto. Wij krijgen regelmatig vragen omtrent het type rijbewijs dus om u beter van dienst te kunnen zijn hebben wij een speciale rijbewijs pagina ingericht.

Enkelasser kopen bij de specialist in Zeeland.

Een enkelasser kopen doet u bij PAK Aanhangwagens. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u exact helpen bij het uitzoeken van de juiste enkelas aanhangwagen. Wij hebben een ruim assortiment enkelassers op voorraad waardoor wij korte levertijden kunnen garanderen.

Onze showroom is gelegen op een unieke locatie langs de A58, afslag 34 bij bedrijventerrein Smokkelhoek te Kapelle.

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina op: https://www.pak-aanhangwagens.nl/informatie/informatie-over-rijbewijzen/

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.