MENU X
Ruim 50 jaar ervaring
Ruime voorraad
Speciaalbouw mogelijk
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Wij bezorgen ook aan huis
Bovag gecertificeerd

Aanhangwagens enkelas kopen

Aanhangwagen enkelas kopen

Wanneer u interesse heeft in een aanhanger uitgevoerd als enkelasser, dan zijn er veel modellen om uit te kiezen. Een belangrijke afweging is natuurlijk waarvoor u de trailer wilt gaan gebruiken en of u een geremd of ongeremd exemplaar wilt.

Ook andere zaken kunnen echter meespelen bij het maken van uw keuze, zoals totaalgewicht, merk en verkrijgbare accessoires. PAK Aanhangwagens is de officiële dealer van diverse uitstekende merken en beschikt over een breed aanbod trailers voorzien van één as. Bestel uw enkelasser via onze site of koop deze in onze showroom.

Binnen- of buitenlands merk aanhanger enkelas kopen

In ons assortiment enkelassers is een groot aantal merken vertegenwoordigd. Dat zijn niet de minste, zodat u bij ons altijd een enkelas aanhangwagen koopt van een producent die zijn sporen verdiend heeft. Zo vertegenwoordigen wij buitenlandse merken als Ifor Williams, Easyline en Humbaur. Nederland zelf speelt evenwel ook een belangrijke rol in de wereld van de trailerbouw. Onder meer Proline en Anssems zijn bekende Nederlandse fabrikanten van enkelassige aanhangers. Naast een officieel verkooppunt van bovenstaande merken, zijn wij ook een erkende Saris dealer. U kunt onder meer een houten of aluminium enkelas bakwagen van deze Nederlandse aanhangerbouwer kopen. De populaire open trailer Mc Alu Pro bestaat volledig uit aluminium. Doordat dit materiaal bijzonder licht is, blijft er ook in de variant met het laagste totaalgewicht veel laadvolume over.

Juiste rijbewijs bij enkelasser kopen

Een belangrijk punt om bij de aanschaf van een enkelas aanhangwagen rekening mee te houden, is welk rijbewijs de beoogde bestuurder van de trekauto bezit. Het type rijbewijs bepaalt namelijk met welk soort aanhangers mag worden gereden. Zo mogen met het B rijbewijs bijvoorbeeld alleen trailers worden voortgetrokken met een totaalgewicht van 750 kg. Bij enkelassers tot 750 kg gaat het vaak om een enkelasser ongeremd model. Wanneer de aanhangwagen zich in een gewichtscategorie bevindt die hoger is, dan is een BE-rijbewijs vereist. Hebben het trekvoertuig, de trailer en de daarin aanwezige vracht een gewicht tussen 3500 en 4250 kg? Dan dient de chauffeur een rijbewijs B+ (code 96) te hebben. Dit betekent trouwens niet dat u met elke willekeurige auto en een B-rijbewijs zonder meer 750 kg mag voorttrekken. Elke auto heeft namelijk een maximaal toegestaan gewicht dat eraan mag worden gekoppeld.

Aanhanger enkelas kopen met juiste eigenschappen

Gelukkig is het niet zo dat de regelgeving omtrent aanhangwagengewicht en maximale last u al te zeer beperkingen oplegt. Ook wanneer u als houder van een rijbewijs B behoefte heeft aan een gesloten enkelasser, vindt u dus zeker een geschikt exemplaar van 750 kg. En u kunt eveneens bij ons terecht voor een lichtgewicht en met één paar wielen uitgeruste plateauwagen, kipper, koelaanhanger, rubberboottrailer, motortransporter, veewagen of aanhanger met huif. Enkelassers zijn daarnaast ook wel leverbaar in hogere gewichtsklassen. We hebben bijvoorbeeld autotransporters met één as en een totaalgewicht van 1500 en 1800 kg. Vaker zult u in deze zwaardere categorieën echter tandemassers en tridemassers aantreffen. Met een aanhanger met een enkele as en een gewicht van meer dan 750 kg koopt u trouwens altijd een geremde enkelasser. De lichtste gewichtsklasse bestaat uit ongeremde trailers.

Uw aanhangwagen enkelas kopen in Kapelle

Heeft u een enkelasser aanhanger op het oog, dan is de koop direct te sluiten door verder gebruik te maken van onze website. Op de productpagina klikt u op de button ‘Bestellen’, waarna u desgewenst eventuele accessoires kunt toevoegen. Vervolgens vult u uw gegevens in en voltooit u de bestelling. Veel enkelassige wagens zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat u deze binnen afzienbare tijd op uw terrein of voor de deur heeft staan. Door te kopen via onze website stemt u in met het gebruik van cookies om bepaalde informatie op te slaan. Hiermee optimaliseren wij uw bezoekerservaring, zonder dat uw identiteit bij ons bekend wordt. Wilt u meer weten over welke gegevens wij bijhouden? Op onze disclaimer-pagina kunt u hier alles over lezen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een enkelasser te kopen in onze showroom in het Zeeuwse Kapelle. Kom vrijblijvend langs of neem eerst contact op via social media, e-mail, het online antwoordformulier of telefoon. Enkelas kopen in Noord-Brabant? Bezoek Aanhangwagens XXL West-Brabant!

 

Waar moet ik op letten als ik een aanhangwagen koop?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. De gewichten en afmetingen zijn hierbij het belangrijkste. Voor specifiek advies kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij zorgen voor een oplossing op maat.

Welke merken aanhangers biedt PAK Aanhangwagens?

Bij PAK Aanhangwagens bieden wij een ruim assortiment aan aanhangwagens. Proline, Easyline en Ifor Williams zijn onze topmerken, verder leveren wij ook aanhangwagens van de premium Nederlandse merken Anssems, Hulco en Saris. Voor de beste ongeremde bakwagen leveren wij aanhangers van het merk Loady. Voor de beste paardentrailers hebben wij de merken Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams in ons assortiment.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden?

Het benodigde rijbewijs om met een bepaalde aanhanger te mogen rijden wordt bepaald door de maximaal toegestane massa van de aanhanger, niet door het aantal assen van een aanhangwagen, zoals vaak wordt gedacht. De precieze berekening is ietwat gecompliceerd, daarom hebben wij een complete pagina met calculator opgesteld. U vindt deze pagina hier.

Kan ik een aanhangwagen leasen bij PAK Aanhangwagens?

De aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer brengt vaak een behoorlijke investering met zich mee. Vooral wanneer u een nieuw exemplaar op het oog heeft, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. PAK Aanhangwagens komt u bij het kopen van een trailer of aanhanger echter graag tegemoet. Wij hanteren namelijk uitstekende condities om een aanhangwagen te leasen. U financiert de aanschaf van uw aanhanger dan middels een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom.